SEO consultancy/ consultant

BjanCa biedt SEO consultancy – ontvang gedegen advies over SEO (zoekmachine optimalisatie). Heb je al veel geld uitgegeven aan SEO zonder het gewenste effect? Als SEO consultant werken we aan een betere vindbaarheid in zoekmachines. Tegen reële tarieven en zonder dat je aan een wurgcontract vastzit.

  • Online beter zichtbaar
  • Duurzame investering
  • Effecten zijn meetbaar
  • Professioneel SEO advies
  • Kostenbesparend

Ontvang advies en ga zelf aan de slag. Tijdbesparing & kostenbesparing, dat is je voordeel. Natuurlijk biedt SEO consultancy nog meer voordelen. Na SEO advies en je eigen inspanningen is de website online beter zichtbaar. Een hogere positie in de organische zoekresultaten levert ook direct meer zoekverkeer op. In praktijk zien websites hierdoor hun conversie stijgen.

Zoekmachine optimalisatie is een duurzame investering. Het effect blijft ook op de lange termijn aanhouden. Bovendien is alles meetbaar, waardoor je de resultaten bijhoudt en desnoods bijstuurt.

Advies van een SEO consultant?

Bianca – SEO tekstschrijver & contentspecialist
Bianca had de eerste website online staan voordat zoekmachine Google geboren werd. Ze bijt zich helemaal vast in hoge posities in Google.

Door BjanCa in te huren als SEO consultancy ben je verzekerd van een goed advies waarna je zelf aan de slag gaat met je SEO strategie. Iemand die alle ins en out’s van de werking van zoekmachines kent, dat is precies wat jij nodig hebt. Waarom? Omdat ruim 95% van de Nederlanders hun zoektocht via een zoekmachine start. Ook wanneer iemand iets in een winkel koopt wordt er vooraf onderzoek via internet verricht.

Dit heb je aan SEO consultancy

Laten we eerlijk zijn, geld uitgeven is nooit leuk. Soms is dit wel nodig, bijvoorbeeld wanneer de website niet hoger in Google rankt. Of wanneer concurrenten je voorblijven. Stiekem weet je ook wel dat deze concurrenten hierdoor een hogere omzet behalen.

Een SEO consultant zorgt voor een betere positie in de organische resultaten van zoekmachines. In Nederland richten we ons voornamelijk op Google. Zoekmachine Bing heeft een aandeel van minder dan 4% en is hierdoor niet zo interessant. Toch zullen websites die in Google goed scoren over het algemeen ook topposities in Bing behalen.

De SEO consultant werkt naar een betere ranking in Google toe. Ook een hogere CTR (Click-Through-Ratio) is belangrijk. Dit is de klikfrequentie oftewel het percentage mensen dat daadwerkelijk naar de website klikt. De SEO consultant realiseert ook meer leads en omzet via de website.

De onderdelen van SEO

Effectieve zoekmachineoptimalisatie start met het scannen van de website. Waar liggen de knelpunten en wat kan beter? SEO bestaat uit verschillende onderdelen.

Content is het belangrijkste onderdeel van SEO consultancy. Ontvang advies en begeleiding met betrekking tot zoektermen, zoekwoordendichtheid maar ook welke zoekwoorden écht belangrijk zijn voor de website of webshop. Content slaat niet alleen op de inhoud van een website, ook content via social media is belangrijk.

Techniek oftewel technische SEO. Een website moet mobielvriendelijk zijn, dit is een absolute vereiste. Daarnaast is de laadsnelheid maar ook de gebruiksvriendelijkheid belangrijk.

Linkprofiel en linkstructuur, twee zaken die samenhangen maar niet direct samenwerken. Linkbuilding is het opbouwen van een linkprofiel. Omdat hier in het verleden veel misbruik van werd gemaakt kijkt Google hier strenger naar. Juist daarom is het goed om een mooi netwerk van relevante backlinks op te bouwen. De interne linkstructuur is essentieel voor elke website.

SEO consultancy bestaat natuurlijk uit veel meer onderdelen. Dit zijn onder andere URL optimalisatie, het toevoegen of aanpassen van meta titels en meta descriptions, codes optimaliseren en nog veel meer.

Wat is SEO consultancy?

Misschien heb je al bakken geld uitgegeven aan SEO. Probleem is dat de online marketingbureaus als paddenstoelen uit de grond schieten. SEO consultancy is voor ondernemers en webmasters die zelf met SEO aan de slag gaan. Je ontvangt advies op het gebied van content, linkbuilding, technische optimalisatie en andere SEO zaken.

SEO consultancy bespaart tijd en geld. Tijdens het advies houdt BjanCa rekening met je huidige positie in zoekmachines, verbeterpunten en toekomstverwachtingen. Zowel de huidige als toekomstige SEO richtlijnen zijn natuurlijk ook belangrijk. Zo kan het best voorkomen dat je in het verleden zoekmachine optimalisatie hebt uitgevoerd dat inmiddels niet meer werkt. Bijvoorbeeld het spammen met zoektermen of gebruik maken van (andere) black hat SEO technieken.

Linkbuilding valt onder een grijs gebied. Je zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die linkbuilding verkeerd aanpakt. Backlinks moeten écht relevant zijn. Tijdens SEO consultancy hoor je hier alles over. Daarnaast ontvang je advies over het verkrijgen van relevante backlinks, of je hiervoor moet betalen en hoe je niet-relevante backlinks verwijdert.

De SEO consultant die met je meedenkt

Advies omtrent SEO is maatwerk. Misschien is de content op je website voor 100% in orde maar loopt de site technisch niet. In dit geval scoor je lager dan gewenst in de zoekresultaten. Het kan ook dat je website juist wél technisch in orde is maar dat je linkprofiel er spammy uitziet.

Als SEO consultant leveren we advies op maat. We denken ook met je mee. Wil je bijvoorbeeld van doelgroep veranderen, dan nemen we dit natuurlijk in het adviesgesprek op. Verandering van SEO strategie is zeker mogelijk.

Indien je kiest voor SEO consultancy dan heb en hou je de touwtjes zelf in handen. Je doet meer kennis op het gebied van zoekmachine optimalisatie op. De website goed inrichten en optimaliseren zonder dat je hiervoor iemand moet inhuren. SEO consultancy zorgt ervoor dat je eigen baas blijft over je online onderneming. Ga zelf aan de slag of laat een medewerker meeprofiteren van SEO consultancy.

Wat is SEO consultancy waard? Heel veel, want je bespaart kosten met het inhuren van een duur online marketing bureau. Je bepaalt zelf of je aan de hand van SEO consultancy één of meerdere specialisten inschakelt, of medewerkers instrueert. Veel bedrijven die gebruik maken van SEO consultancy merken dat zoekmachine optimalisatie een positieve uitwerking heeft.

Alleen investeren waar dat nodig is

BjanCa biedt SEO consultancy die je een eerste stap in de goede richting geeft. Je krijgt antwoord op SEO gerelateerde vragen, meer inzicht in de autoriteit van je website maar ook hoe je problemen aanpakt. Voordeel van een SEO consultant is dat je alleen investeert op een gebied waar dit nodig is. Dit levert een directe kostenbesparing op.

Bjanca als online SEO consultant

We beschikken over een uitstekende ervaring als SEO consultant. Onze expertise ligt in content marketing, het allerbelangrijkste onderdeel van SEO. Ook de andere zaken vergeten we niet. BjanCa bestaat uit een team van ervaren SEO specialisten, geleid door de professionele SEO tekstschrijver & contentspecialist Bianca.

Benieuwd naar de diensten van BjanCa? Die hebben we hieronder op een rijtje gezet. Bepaal zelf welke SEO dienst(en) het beste jij je situatie past. Hierbij blijft betaalbaarheid een grote rol spelen.

  • SEO consultant
  • Content optimalisatie
  • SEO teksten
  • Content advies
  • Zoekwoordenonderzoek

Behoefte aan linkbuilding of technische optimalisatie van de website? Hiervoor werken we samen met de beste specialisten. Regel alles onder één dak of werk rechtstreeks met een van deze specialisten.

Content optimalisatie als specialisme

Bianca van BjanCa heeft meer dan 30.000 teksten geschreven én online staan. Dat content optimalisatie ons specialisme is, dat behoeft verder geen uitleg. Omdat SEO nog een stapje verder gaat richten we ons natuurlijk ook op de andere onderdelen. Altijd in samenwerking met het professionele team.

Op de hoogte blijven van Google updates

Wist je dat SEO valt of staat met Google updates? Je website kan nog zo perfect in orde zijn, een Google update haalt dit soms helemaal onderuit. Merk je een flinke terugval in het aantal organische bezoekers, dan is het belangrijk om niet in paniek te raken. Vaak is het voldoende om nog eens kritisch naar de website te kijken. Blijf aan de website werken, deel kwalitatieve content en zorg dat de site voldoet aan de SEO richtlijnen, opgesteld door Google.

Mocht je na een Google algoritme update last hebben van een flinke terugval en de website komt er niet bovenop, neem dan contact op voor een SEO consultancy. Samen bekijken we wat er beter kan of waar het misgaat.

SEO consultancy kosten

Misschien wel het belangrijkste voor jou: de SEO consultancy kosten. Voor SEO uitbesteden betaal je tussen de € 500 en € 10.000. SEO consultancy is een stuk goedkoper. Een adviesgesprek van een ervaren SEO consultant kost minder dan € 500. Dit is inclusief een scan van je website, waardoor je maatwerk SEO consultancy ontvangt.

Contact opnemen met SEO consultancy Bjanca

Je bent overtuigd van de voordelen van SEO consultancy. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd naar de kosten? Neem gerust contact op. Je ontvangt vrijblijvend informatie en de tarievenkaart. Je zit nooit ergens aan vast: SEO consultancy gaat niet gepaard met het afsluiten van een SEO abonnement of een contract. Vrijheid blijheid, dat is ook precies waarom je ondernemer bent geworden.